Vanmiddag inloopavond over Windpark A32

Geschreven door redactie op 30 mei 2014 12:43

Kaartje waarop de locaties voor de molens staan aangegeven.
Kaartje waarop de locaties voor de molens staan aangegeven.

GROU - In café De Welp (Haedstrjitte 14) in Reduzum is vandaag (vrijdag) tussen 17 en 21 uur een inloopavond over Windpark A32. Het is een plan voor 10 windmolens ten westen van de A32 tussen Wytgaard en Grou. Zes van de 10 zijn gepland tussen Reduzum en Grou. De molens zouden meer dan 100 meter hoog worden.
Inwoners van Reduzum en Idaerd hebben voor de avond een uitnodiging in de bus gekregen, aldus Henk van Herpen uit het Hoflân. "Maar inwoners van Grou niet, terwijl zij ook direct belanghebbenden zijn. Vandaar dit attentiesein, hoewel ter elfder ure!"

Alle appartementen bij Halbertsmavilla verkocht

Geschreven door redactie op 29 mei 2014 13:10

De gebouwen Marsicht en Romsicht, met daartussen de Halbertsmavilla.
De gebouwen Marsicht en Romsicht, met daartussen de Halbertsmavilla.

GROU - Het laatste onverkochte appartement in de drie complexen Marsicht, Iesicht en Romsicht in Grou is na 7,5 jaar verkocht! Een senioren echtpaar uit Grou heeft het gekocht. Makelaar Wiepke Hooghiemster is er 'bliid mei'. Hij verkocht in december 2006 de eerste 11 appartementen. "Sawol dy boppe as ûnder waarden ferkocht, dat gie trochelkoar". Daarna werd er 2,5 jaar niets verkocht, maar toen werden er in 6 maanden 4 verkocht! Daarna stokte de verkoop, ondanks dat Hooghiemster en zijn mensen er veel aan deden om de laatste 3 appartementen te verkopen. Elke vrijdag was er open huis in het speciaal daarvoor ingerichte appartement op de onderste verdieping van Iesicht. Toen de verkoop van de laatste appartementen niet wilde vlotten, werden de woningen voorzien van sanitair, keuken en behang en konden zo worden betrokken. Zelfs verhuur is overwogen, dat bleek echter geen optie. >>

Poepbakken, losloopgebieden en toilet voor honden

Geschreven door redactie op 28 mei 2014 12:17

GROU - De gemeente wil 12 hondenpoepbakken in Grou plaatsen. Een aantal wordt rechtstreeks aangesloten op het riool. Waar geen riolering in de directe omgeving is, zoals bij het Wilhelminapark, worden bakken geplaatst die geleegd moeten worden.
Sake Porte en Monique Jonker hebben voor Pleatslik Belang Grou een voorstel gemaakt waar deze bakken het beste kunnen staan. Op het veldje aan de Oedsmawei, bij de ligplaats van de Markol, hebben ze een hondentoilet gepland. Ook zijn 4 losloopgebieden gekozen. Klik hier voor een kaartje met de voorgestelde locaties. Voordat Pleatslik Belang met de gemeente alles definitief gaat vaststellen, wil de vereniging graag reacties. Dat moet vóór 6 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailadres.

Grouster skûtsje krijgt € 6000,- van gemeente

Geschreven door redactie op 27 mei 2014 17:14

Grouster skûtsje krijgt € 6000,- van gemeente
Het skûtsje van Grou in actie op eigen water.

GROU - Het Grouster skûtsje krijgt de komende vier jaar in totaal € 6000,- subsidie van de gemeente Leeuwarden.
De gemeente heeft tot 2018 in totaal € 60.000,- beschikbaar voor de SKS-skûtsjes van Leeuwarden, Huizum en Grou. De drie skûtsjestichtingen hebben onderling afgesproken dat 60% van dit bedrag wordt besteed aan de renovatie en restauratie van het Ljouwerter skûtsje Rienk Ulbesz, dat 30% naar het skûtsje van Huzum gaat en de resterende 10% (€ 6000,-) voor het Grouster skûtsje is.
Als tegenpresentatie verwacht de gemeente dat de skûtsjes door haar gebruikt kunnen worden voor representatieve en promotionele doeleinden.

Eerste Wattcher voor bibliotheeklid

Geschreven door redactie op 27 mei 2014 14:08

Ineke van Diggele, wethouder Isabelle Diks en Jacqueline Oversteegen van Bibliotheek Grou.
Ineke van Diggele, wethouder Isabelle Diks en Jacqueline Oversteegen van Bibliotheek Grou.

GROU - Wethouder Isabelle Diks van duurzame ontwikkeling van de gemeente Leeuwarden bood maandagmiddag een Wattcher aan, aan bibliotheeklid Ineke van Diggele uit Grou.
Deze Wattchers zijn sinds kort te lenen bij de Bibiotheek Grou. Hiermee kan men op elk moment in het hele huis het stroomverbruik meten (aflezen).

Ferd Crone enige burgemeesterskandidaat

Geschreven door redactie op 26 mei 2014 20:23

GROU - Ferd J.M. Crone (59) is vanavond door de raad van de gemeente Leeuwarden als eerste en enige kandidaat aanbevolen als burgemeester. De vacature ontstond vanwege de vorming van de nieuwe gemeente Leeuwarden per 1 januari 2014 als gevolg van de herindeling van voormalig gemeente Boarnsterhim. Crone is sinds 2007 burgemeester van Leeuwarden. Hij was door de raad uitdrukkelijk gevraagd mee te solliciteren in de procedure voor een nieuwe burgemeester.

Maak 'n Summer-Selfie en win jaar knippen!

Geschreven door redactie op 26 mei 2014 15:42

Een Summer-Selfie is een zelfgemaakte, zomerse foto van jezelf..
Een Summer-Selfie is een zelfgemaakte, zomerse foto van jezelf..

GROU - Tijdens de Summer Beauty Party van Berino the art of beauty in Grou, kunnen alle gasten een Summer-Selfie maken in een zomers aangeklede omgeving. Wie deze foto op Facebook zet en Kapsalon Bertina en/of Berino daarin taggen, maakt kans op een jaar lang gratis knippen.
De Summer Beauty Party wordt maandagavond 2 juni gehouden in Hotel Oostergoo. Hier worden de nieuwste trends op gebied van haar, make-up en kleding geshowd. Kaarten zijn verkrijgbaar zijn in de voorverkoop bij Berino en Kapsalon Bertina, of aan de kassa van de zaal. Het belooft een spetterende avond te worden met ook nog een tropische verrassing!

Politie waarschuwt zwemmende jongeren

Geschreven door redactie op 26 mei 2014 09:53

GROU - De politie heeft zondag rond 16.35 uur waarschuwingen uitgedeeld aan drie jongeren die aan het zwemmen waren bij de spoorbrug Grou. Dit is wegens veiligheidsredenen niet toegestaan. Prorail had bij de politie gemeld dat het trio over de spoorweg vanaf Grou naar de brug was gelopen en vanaf de brug in het water sprong. Hierdoor moesten de treinen langzamer ('met lastgeving') rijden. Maar de jongeren ontkenden dat zij dat waren geweest, aldus politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Sportieve huisarts Freddy Venema 50 jaar

Geschreven door redactie op 26 mei 2014 07:58

Huisarts Freddy Venema ziet vandaag Abraham.
Huisarts Freddy Venema ziet vandaag Abraham.

GROU - Als eerste van de drie jonge artsen van Huisartsenpraktijk Grou ziet Freddy Venema vandaag Abraham. Freddy is alom bekend onder de Grousters, maar ook in Jirnsum, Raerd en Reduzum. "Deze sportieve kanjer fietste vorig jaar samen met andere jonge sportievelingen nog een week lang de Alpe d'Huzes voor stichting ALS", zo laat assistent Minke Smeding namens collega's en zichzelf weten.
Wie Freddy wil feliciteren kan een kaartje naar de huisartsenpraktijk sturen of brengen. "Wij maken er een leuke dag van".

Cornelder scheepstechniek in nieuw pand

Geschreven door redactie op 22 mei 2014 20:16

Het nieuwe bedrijfspand aan de Oedsmawei 18 in Grou.
Het nieuwe bedrijfspand aan de Oedsmawei 18 in Grou.

GROU - Cornelder scheepstechniek is sinds april gevestigd aan de Oedsmawei 18 in Grou. Hier zat eerder een werkplaats van woningcorporatie Elkien. Edwin Cornelder en Klazina Visser hebben er nu hun watersportwinkel en scheepstechnisch bedrijf gerealiseerd.
Cornelder scheepstechniek richt zich voornamelijk op de pleziervaart: refit, onderhoud, Hiswa-gaskeuring, installatie en reparatie op locatie of in de eigen loods. In de watersportwinkel vindt de watersporter alles voor de boot. De technische dienst helpt graag met installeren. Iedereen is van harte welkom vrijblijvend een kijkje in de winkel te nemen.