4 Boys & Girls heet nu Hebbes

Geschreven door redactie op 13 oktober 2014 16:09

Feestelijke heropening van de winkel, afgelopen vrijdag.
Feestelijke heropening van de winkel, afgelopen vrijdag.

GROU - Kinderkledingzaak 4 Boys & Girls in Grou heet sinds vrijdag Hebbes! Toen Jan en Jeltina de Vries uit De Knipe de winkel in 2011 overnamen, was voor verandering geen tijd. Maar inmiddels zijn er veel fans in Grou en omstreken en is de tijd aangebroken voor een meer eigen uitstraling. De winkel is de laatste tijd zowel van binnen als van buiten aangepakt en staat er dan ook weer helemaal fris op. ”Je uitstraling moet op alle fronten kloppen en daar is een mooie slag in gemaakt”, aldus Jeltina. ”Binnenkort gaan we los met de voorbereidingen voor leuke workshops voor kinderen, maar onze focus blijft natuurlijk op de stoerste kleding voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar”. De oude naam 4 Boys & Girls is niet helemaal verdwenen, maar is nu de ondertitel van Hebbes.

€ 4000,- Fonds Verstandelijk Gehandicapten

Geschreven door redactie op 13 oktober 2014 15:35

GROU - De collecte voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten heeft in Grou € 4.064,54 opgebracht. De plaatselijk organisatie is hier zeer tevreden mee en dankt alle collectanten en gevers hartelijk.
De lijstcollecte werd gehouden in de laatste week van september.

Komst Circus Fiësta verrassing voor Grousters

Geschreven door redactie op 13 oktober 2014 12:36

De lama's van het circus staan al op It Grien.
De lama's van het circus staan al op It Grien.

GROU - Zondagavond streek Circus Fiësta neer op het Halbertsma's Plein en It Grien in Grou. Dat zorgde bij omwonenden voor enige onrust omdat ze van niets wisten. "Dat klopt wel", aldus circusdirecteur Frank van Hulle. "De gemeente was vergeten het te publiceren, maar we hebben volledige vergunning". Circus Fiësta is een van de kleinere circussen in ons land. Op het programma magic, acrobatiek, pony’s, draaiende borden en een dressuur met het varkentje Franky. Het circus trekt al 10 jaar van maart tot november door Nederland. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er voorstellingen. De komende dagen wordt de tent opgebouwd. "Het wordt passen en meten", aldus Van Hulle.

Team Roorda-Pol-Pijlman wint eerste Grouster Zeilmarathon

Geschreven door redactie op 12 oktober 2014 04:01

Team Roorda-Pol-Pijlman op weg naar de finish. (Foto: Frans Stegeman)
Team Roorda-Pol-Pijlman op weg naar de finish. (Foto: Frans Stegeman)

GROU - Team Roorda-Pol-Pijlman met schipper Niek Roorda won zaterdag de eerste editie van de Grouster Zeilmarathon. Het team was niet alleen als eerste over de finish maar ook gecorrigeerd op SW de winnaar. Tevens werden ze winnaar van de wisselbokaal in de vrije klasse. De winnaar in de Polyvalkenklasse werd team De Wrotters met schipper Thijs Visser. De beste vrouwenboot, net buiten de reguliere tijd, was het Vrouwenteam met schipper Marieke de Jager. De lampiondrager en aanhaakprijs, binnen de reguliere tijd, ging naar team Gang met schipper Stephen Beentjes. De deelnemers vonden het een geslaagde dag, georganiseerd door een samenwerking van de zeilverenigingen uit Akkrum, Wergea, Warten en Grou (AWS Eendracht, WWS, De Kruiswaters en KWV Frisia). Klik hier voor het uitgebreide verslag.

Jubilerende Wereldwinkel geeft duiven vrijheid

Geschreven door redactie op 11 oktober 2014 04:20

Jubilaris Henny Talsma-Peenstra (links) en Lenie Braks laten duiven los om te symboliseren dat de Wereldwinkel vrijheid essentieel vindt. (Foto: Frans Stegeman)
Jubilaris Henny Talsma-Peenstra (links) en Lenie Braks laten duiven los om te symboliseren dat de Wereldwinkel vrijheid essentieel vindt. (Foto: Frans Stegeman)

GROU - Het 40-jarig bestaan van Wereldwinkel Grou werd vrijdag gevierd met een feestelijke receptie in het restaurant van Friesmastate. Om het feestelijke te visualiseren, kregen 3 duiven hun vrijheid terug. Ze waren opgevangen geweest in de Fûgelhelling bij Ureterp en waren zodanig aangesterkt, dat ze vrijgelaten konden worden. Dit thema past uitstekend bij de doelstelling van de Wereldwinkel, aldus voorzitter Irma van Beek. Zij zette daarna een jubilerende vrijwilliger in het zonnetje. Het gaat om Henny Talsma-Peenstra, die 25 jaar bij de winkel betrokken is. Ook coördinatrice Lenie Braks ontkwam niet aan de prijzende woorden van de voorzitter. Beide vrijwilligers mochten vervolgens de duiven hun vrijheid teruggeven.

Eerste Grouster Zeilmarathon trekt 65 teams

Geschreven door redactie op 10 oktober 2014 16:25

Tijdens de Zeilmarathon vaart een ambulanceboot mee. Voorzitter Arno Huisman (in blauwe trui) maakte vanmiddag een proefvaart.
Tijdens de Zeilmarathon vaart een ambulanceboot mee. Voorzitter Arno Huisman (in blauwe trui) maakte vanmiddag een proefvaart.

GROU - Zaterdagochtend vanaf 8 uur gaan de 65 deelnemende teams aan de eerste editie van de Grouster Zeilmarathon los. De start is op het noordwestelijk deel van de Pikmar. De deelnemers in Polyvalken en andere open zeilboten, starten in drie groepen met een interval van 10 minuten. Daarna volgt een tocht van 42 kilometer, die ze zeilend, jagend en bomend af moeten leggen. "In de route zitten 42 bruggen, maar slechts een paar daarvan worden bediend", aldus voorzitter Arno Huisman van de Grouster Zeilmarathon. De race is zaterdag vanaf 6 uur online te volgen via deze link. Vanaf 15.00 uur worden de eerste deelnemers bij de finish verwacht. Die is ter hoogte van de kop van de strekdam. De Putkapel uit Sneek zorgt voor muzikaal onthaal van de vermoeide deelnemers. Publiek is welkom en in het Zeilcentrum is voor iedereen een hapje en drankje verkrijgbaar. De prijsuitreiking begint om half 8 in het Zeilcentrum. Om 21 uur begint in 't Kofschip de afterparty met live-muziek van Duo Dûbeldyk.

Brandalarm door 'vlam in de pan'

Geschreven door redactie op 10 oktober 2014 16:06

GROU - Vanmiddag rond 4 uur raakte bij een bewoner van Friesma State aan de Oostergoostraat de vlam in de pan. Hierdoor trad de brandmeldinstallatie in werking. De brandweer van Grou, die automatisch was gealarmeerd, hoefde niet meer uit te rukken.

Dronkenlap slaat Grouster man

Geschreven door redactie op 10 oktober 2014 15:20

LEEUWARDEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor op het Ruiterskwartier in Leeuwarden een man uit Grou te hebben geslagen.
De inwoner van Grou hoorde dat de onder invloed verkerende man een beveiliger beledigde en sprak hem aan. De verdachte keerde zich tegen de man uit Grou en sloeg hem. Deze weerde de klap af waarna de verdachte door de beveiliger werd overmeesterd en overgedragen aan de politie. Hij werd bekeurd voor openbare dronkenschap en verstoren van de openbare orde.

Baggeren kleine wateren Grou begonnen

Geschreven door redactie op 10 oktober 2014 11:49

GROU - Aannemersbedrijf Zijsling en Zonen B.V. begint maandag met het uitbaggeren van De Blieken in Grou. Omdat de waterbodem er op een aantal plekken verontreinigd is met teer, moet de daar gewonnen baggerspecie apart worden afgevoerd. De Mear en de Singel zijn afgelopen weken al uitgebaggerd. Na de herfstvakantie begint Zijsling met het uitdiepen van De Baai en de watertjes bij It Bûterfabryk en het Brêgepaad. De aanwonenden en ligplaatshouders moeten hun boten en alle andere zaken die in het water drijven, verwijderen.
Loonbedrijf Westra in Franeker is de hoofdaannemer van de klus. Directeur Pieter Westra verwacht dat het werk rond de 25ste oktober klaar is.

Meester en juffen-verjaardag op De Twa Fisken

Geschreven door redactie op 09 oktober 2014 17:12

Vanuit haar mobiele koffiebar trakteert Femke de meester en juffen.
Vanuit haar mobiele koffiebar trakteert Femke de meester en juffen.

GROU - Op basisschool De Twa Fisken was het vandaag 'meester en juffen-verjaardag'. Op deze dag vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag. De 'jarigen' werden vanmorgen opgewacht door Femke van Heijnsbergen uit Grou met haar ‘Coffee on Wheels’. Daarna was het de hele dag feest in school; een springkussen, modeshows van door de leerlingen opgepimpte kleren en dansvoorstellingen door de groepen 1-5 onder leiding van cultuurcoach Jenny. Tijdens de lunch waren er pannenkoeken.