Krite Grou trakteert op Bigband-muziek

Geschreven door redactie op 30 mei 2016 10:33

Het publiek kon plaatsnemen op lange (kaats-)banken.
Het publiek kon plaatsnemen op lange (kaats-)banken.

GROU - Ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van culturele vereniging Krite Grou verzorgde de Bogerman Bigband zondagmiddag een concert in de muziektent op It Grien. Het concert werd, mede dankzij het fraaie weer, goed bezocht.

Taalgroep ‘sprekende wijze(r)’

Geschreven door redactie op 27 mei 2016 13:33

GROU - Elke maandag van 13.00 t/m 15.00 is er in de bibliotheek van Grou een taalgroep. De groep komt wekelijks bijeen en richt zich op mensen die moeite hebben met het spreken van de Nederlandse taal. Mocht u willen deelnemen aan de groep of kent u mensen die geschikt zouden zijn voor de groep, kom dan gerust op maandag om 13.00 uur langs bij de bibliotheek.
Voor verdere vragen over de taalgroep kunt u contact opnemen met het Dorpenteam, telefoonnr. 0566-625151 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Leerlingen groep 8 maken kennis met bedrijfsleven

Geschreven door redactie op 27 mei 2016 11:40

Twee leerlingen maken kennis met de kraan van Goos Watersport.
Twee leerlingen maken kennis met de kraan van Goos Watersport.

GROU - Leerlingen van groep 8 van OBS De Twa Fisken hadden donderdagochtend een snuffelstage bij bedrijven in en om Grou. De stage werd gehouden op initiatief van Klaas Goos van Goos Watersport. Hij vindt dat leerlingen van de basisschool kennis met de praktijk moeten maken. Voor de jongeren van tegenwoordig is het ‘wat wil ik worden’ vraagstuk aanzienlijk complexer geworden. Al vroegtijdig moet je een richting kiezen en op basis daarvan een keuze maken voor de middelbare school. De leerkrachten van groep 8 wilden de stage wel in het lesprogramma inpassen. Rowena Goos en Jenny van der Meer van de ouderraad vroegen de bedrijven of ze leerlingen kennis wilden laten maken met hun vak. Hierop werd goed gereageerd. De 52 leerlingen moesten zich toen met een motivatiebrief voorstellen aan het bedrijf van zijn of haar keuze.

Raad van State: hoger beroep tegen Poiesz ongegrond

Geschreven door redactie op 26 mei 2016 18:18

GROU - Het hoger beroep dat enkele omwonenden van het voormalige postkantoor aan de Parkstraat bij de Raad van State hebben ingediend, is gisteren ongegrond verklaard. Poiesz Supermarkten mag daar nu een nieuwe supermarkt bouwen. De door de gemeente verstrekte omgevingsvergunning is onherroepelijk, zo heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Gemeente plaatst 'hondenbankjes' langs kanaal

Geschreven door redactie op 25 mei 2016 22:07

Het 'hondenbankje' aan het begin van het pad, ter hoogte van De Boech.
Het 'hondenbankje' aan het begin van het pad, ter hoogte van De Boech.

GROU - Op twee plekjes aan het pad langs het Prinses Margrietkanaal zijn woensdag ludieke bankjes geplaatst. Het betreft identieke betonnen bankjes, naar het model van een hond. Het 'kanaalsdykje' maakt deel uit van het project De Groene Loper en is verblijfsgebied geworden. Van de cluster Verkeer en Vervoer van de gemeente mag er daarom voortaan ook gefietst worden. Vorig jaar werd het al hondenlosloopgebied. Sommige mensen maken zich zorgen dat dit tot aanrijdingen tussen (elektrische) fietsen en loslopende honden kan leiden. Maar volgens de gemeente ondermijnt het aanwijzen van gebieden exclusief voor een bepaalde categorie weggebruiker het principe van een verblijfsgebied.
Overigens staat het asfaltpad op de nominatie voor groot onderhoud. Dat is gepland voor dit jaar.

Politie waarschuwt voor dure pannensets

Geschreven door redactie op 25 mei 2016 17:11

GROU - Politie Fryslân waarschuwt voor mensen die aan de deur pannensets verkopen. De verkopers zoeken daarvoor vooral oudere, kwetsbare mensen uit. Het blijkt dat de kwaliteit van de pannen niet in verhouding staat tot de (zeer) hoge prijs. De politie waarschuwt daarom voor een miskoop. De afgelopen dagen waren de verkopers op diverse plaatsen in Fryslân actief, vooral in het zuiden.

Opbrengst Kofferbaksale naar m.s. Markol

Geschreven door redactie op 25 mei 2016 16:02

GROU - Het goede doel van de Kofferbaksale op zondag 26 juni is Stichting Gehandicapten Watersport Grou. Deze stichting vaart met motorschip Markol voor doelgroepen. De Markol krijgt de helft van de opbrengst van de entree op 26 juni. Dat geld wordt besteed aan een vaart.
Tijdens de Kofferbaksale op 24 april werd voor het eerst entree geheven. De opbrengst ging toen naar stichting Milou in Heerenveen.

Nog deelname mogelijk aan echte Zeskamp

Geschreven door redactie op 24 mei 2016 14:22

GROU - Speeltuinenvereniging Grou organiseert woensdag (25 mei) een echte zeskamp voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8. Deze wordt gehouden op De Tichtset. Wie mee wil doen moet daar om half 2 zijn, dan wordt je ingedeeld in een team. Vervolgens worden er leuke spellen gedaan, zoals het letterspel van 'de jongens tegen de meisjes', de funslang en kratjesrace. Ook is er een heuse hindernisbaan. Kosten € 1,50.

Concert Bogerman Bigband op It Grien

Geschreven door redactie op 24 mei 2016 09:22

De 26-koppige Bogerman Bigband uit Sneek.
De 26-koppige Bogerman Bigband uit Sneek.

GROU - Komende zondag (29 mei) viert culturele vereniging Krite Grou het feit dat het 140 jaar geleden werd opgericht. Dat gebeurt met een spetterend openluchtconcert van de bekende en befaamde Bogerman Bigband uit Sneek! Het (gratis) optreden is van 15.00 tot 17.00 uur in de muziektent op It Grien. De 26-koppige bigband speelt zowel klassieke nummers en moderne pop als Fryske verrassingen! Het concert is voor jong en oud, mis het niet!

Fairtrade vraagt aandacht voor eerlijke handel

Geschreven door redactie op 23 mei 2016 10:29

Sap en fairtrade sap bij de vijver bij Friesmastate, ter hoogte van het park.
Sap en fairtrade sap bij de vijver bij Friesmastate, ter hoogte van het park.

GROU - Campagnewerkgroep Fairtrade Gemeente vroeg afgelopen zondag op vier plekken in Grou aandacht voor eerlijke handel. Op ludieke wijze werd duidelijk gemaakt dat mensen een eerlijke keuze kunnen maken. Bij de vijver bij Friesmastate dreven pakken sap en fairtrade sap. Bij de bouwplaats aan de Parkstraat stond een groot bord met een banaan en een fairtrade banaan. Aan de Gedempte Haven hingen theezakjes en fairtrade theezakjes in een boom. Eeltsje Halbertsma was duidelijk in zijn keuze: hij droeg een doek met het logo van Fairtrade Leeuwarden en op het gras voor zijn borstbeeld stond een tafel met koffie en fairtrade koekjes.

No tweets found.