Norma de Jong officieel kandidaat

Geschreven door redactie op 11 mei 2016 13:32

GROU - De 35-jarige Norma de Jong is daadwerkelijk kandidaat voor de Verkiezing van de Meest Markante Friese horecaondernemer. Dat is dinsdag bekendgemaakt. In februari werd al bekend dat Norma op de 'shortlist' stond.
Norma de Jong moet het opnemen tegen Geert Bosman (Het Gerecht in Heerenveen) en Harold van Workum (The Sunset in Hollum). Norma is eigenaar van grilled tapas-restaurant Norma Serveert, dat eind 2014 in Grou opende. Op 24 oktober maakt de jury de winnaar bekend.

commissieboot

Sylkeningin en hofdame komen op vrijdagavond aan

Geschreven door redactie op 11 mei 2016 12:58

Sylkeningin en hofdame komen op vrijdagavond aan
Vorig jaar waren Nynke Rooks en Anneke Hoekstra, resp. Sylkeningin en hofdame.

GROU - De Sylkeningin en haar hofdame worden dit jaar voor het eerst op vrijdagavond aan de kade in Grou verwelkomd. De organisatie vindt dat een beter moment. Sinds de introductie enkele tientallen jaren geleden, werd het 'Koninklijk duo' elk jaar op zaterdagmiddag- of avond in Grou binnengehaald.
Sylkeningin, hofdame en burgemeester Ferd Crone openen het watersportseizoen nu op vrijdag 20 mei om 19.00 uur. Direct daarna is er op de Rjochte Grou een drakenbootrace en volgt een weekend vol activiteiten. Zo start er zaterdag om 14 uur in de Hellingshaven een achtkamp. De teams voeren door het hele centrum opdrachten uit, zoals bungeeroeien, het bouwen van een vlot en SUP-pen. Ook is er Voorjaarskermis. Klik hier voor het volledige programma.

De Entoeraazje viert 10-jarig bestaan

Geschreven door redactie op 10 mei 2016 09:57

De Entoeraazje viert 10-jarig bestaan
Zanger Arnold Postma sluit a.s. donderdag de grote actiedag af.

GROU - Vandaag, dinsdag 10 mei, is het 10 jaar geleden dat De Entoeraazje haar deuren opende. Aanvankelijk met een leuke collectie woonaccessoires aan het Halbertsma's plein, maar uitgegroeid tot een inspirerende woonwinkel met meer dan 200m2 aan de Gedempte Haven 16a. Volens eigenaresse Marjon Folkerts weten mensen van alle leeftijden de weg naar haar winkel te vinden. Marjon geeft ook stylingadvies, meestal voor woonruimtes.
Marjon laat haar klanten profiteren van het 10-jarig bestaan. De hele week zijn er acties via Facebook. Komende donderdag is het tot 21.00 uur 'grote actiedag'. 's Avonds is er een optreden van Arnold Postma, onder andere met zijn lied 'Mei ik dan by dy'. De tekst van dit Friestalige lied is vanaf donderdag in kaartvorm te koop.

commissieboot

Voorjaarskermis met drie nieuwe attracties

Geschreven door redactie op 09 mei 2016 20:36

Op de Voorjaarskermis staat een voor Grou nieuwe 'Trip'.
Op de Voorjaarskermis staat een voor Grou nieuwe 'Trip'.

GROU - Tijdens het weekend van de opening van het watersportseizoen (20, 21 en 22 mei) organiseert Ferieniging foar Folksformaken (FFF) zoals bekend voor het eerst een voorjaarskermis. Naast de traditionele attracties als oliebollenkraam en zweef, staan dan drie nieuwe attracties op het plein: nieuwe autoscooters, een nieuwe 'Trip' en nieuwe 'Lucky Cranes'.
De Voorjaarskermis komt in de plaats van de Oostergoo-merke, in het eerste weekend van juli. Deze kermis trok te weinig bezoekers en was daarom ook niet geliefd bij de kermisexploitanten.

Derde editie 'Grou leert Grou zeilen' gaat los

Geschreven door redactie op 09 mei 2016 10:05

'Grou leert Grou zeilen' leverde vorig jaar prachtige sfeerbeelden op.
'Grou leert Grou zeilen' leverde vorig jaar prachtige sfeerbeelden op.

GROU - Volgende week start voor het derde achtereenvolgende jaar 'Grou leert Grou zeilen'. Deze cursus bestaat uit acht avonden en is vooral gericht op de praktijk. Er is een cursus voor zowel beginners als gevorderden. De cursist kan kiezen tussen de dinsdag- of donderdagavond. Dinsdag 17 mei is de eerste cursusavond. De start is steeds vanaf het Zeilcentrum.
Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen. Voor nadere informatie kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Sigaretten gestolen bij snelkraak Bruna Grou

Geschreven door redactie op 09 mei 2016 08:50

Sigaretten gestolen bij snelkraak Bruna Grou

GROU - Zondagochtend rond 3.25 uur is ingebroken bij Bruna aan de Hoofdstraat. Nadat het inbraakalarm was afgegaan, was de politie binnen 5 minuten ter plaatse, maar de verdachten waren al gevlogen. Het ongewenst bezoek had de glazen toegangsdeur ingegooid en sigaretten gestolen. Op de camerabeelden is te zien dat de verdachten (normaal postuur) op een scooter reden. Ze droegen vermoedelijk een joggingbroek. Eén van hen vernielde de deur waardoor ze naar binnengingen. Hier deden ze alle sigaretten in een grote zak, vermoedelijk een dekbedhoes. Na 2 minuten verlieten ze de winkel weer en reden ze met de buit weg via de Parkstraat.
Heeft u rond dit tijdstip iets verdachts gezien, heeft u de scooter zien rijden of weet u wie deze personen waren? Bel dan met 0900-8844. Wie anoniem wil blijven, belt Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Brocantewinkel in oude pand Broodcafé Grou

Geschreven door redactie op 06 mei 2016 14:43

Anna Kalsbeek in haar brocante-winkeltje aan de Parkstraat 1.
Anna Kalsbeek in haar brocante-winkeltje aan de Parkstraat 1.

GROU - In het voormalige pand van Broodcafé Grou aan de Parkstraat opende vandaag Anna Kalsbeek haar brocante-winkel Sjiek du Friemel. De 52-jarige inwoonster van Hallum is afkomstig uit Noord-Brabant maar getrouwd met een Fries. Ze zagen de voormalige zaak van bakker Piet Hein de Vries leegstaan, toen ze enkele weken geleden op bezoek waren in Grou. Anna heeft het pand voor 1 jaar gehuurd. Ze verkoopt antiek, oude en nieuwe meubels en woonaccessoires. De meeste spullen heeft ze zelf gerestyled. Anna geeft ook workshops op dat gebied. Ze is open van woensdag tot en met zaterdag, alsmede op koopzondagen.

commissieboot

Opbrengst collecte Hartstichting

Geschreven door redactie op 04 mei 2016 12:46

GROU - De collecte van de Nederlandse Hartstichting heeft dit jaar in Grou € 2449,- opgebracht. De collecte was van 17 tot en met 23 april.

Grietsje de Vries stopt na 31 jaar vrijwilligerswerk

Geschreven door redactie op 03 mei 2016 17:38

Grietsje de Vries deed 31 jaar vrijwilligerswerk voor ouderen.
Grietsje de Vries deed 31 jaar vrijwilligerswerk voor ouderen.

GROU - Grietsje de Vries nam vandaag afscheid als activiteitenvrijwilliger in Friesma State in Grou. De vrijwilligers werken onder de vlag van het UVV, dus ze werd door Friesma State en het UVV in het zonnetje gezet!
Grietsje begon in 1985 en startte samen met drie anderen en de net aangenomen activiteitenbegeleider de activiteiten in Nij Friesmahiem op. Ze was bij tal van activiteiten actief: handwerken, sjoelen, bingo, begeleiden van optredens, theeschenken, open eettafel, klaverjassen, coördinator voorlezen, koersbal, vrijwilliger dagcentrum, etc. Daarnaast was ze meer dan 15 jaar coördinator van de vrijwilligersploeg.
Hoogtepunten waren de bewonersvakanties waarin Grietsje (en haar man Jelte) samen met anderen veel werk verzetten, maar ook zorgden voor een fantastische sfeer!

Sloepenmarkt koopt naastgelegen 4000 m2

Geschreven door redactie op 03 mei 2016 13:13

Dit weekend viert Sloepenmarkt haar 10-jarig bestaan tijdens het lente-event.
Dit weekend viert Sloepenmarkt haar 10-jarig bestaan tijdens het lente-event.

GROU - Het bedrijf Sloepenmarkt aan de Singel in Grou heeft het aangrenzend perceel grond gekocht van de gemeente. De kavel ter grootte van 4000 m2 lag nog braak. "We hebben er nog geen concrete plannen mee, maar we doen dit met het oog op de toekomst", aldus Lotte van den Berg van Sloepenmarkt. Het bedrijf beslaat nu reeds een oppervlakte van 8000 m2 en heeft een showroom voor 80 boten. Door de aantrekkende economie neemt de verkoop van sloepen en motorboten in het midden- en hogere segment snel toe. Sloepenmarkt bedient niet alleen de Noordelijke Nederlandse markt. Meer dan de helft van de
 in- en verkoop van sloepen en motorboten is aan klanten in midden- en West Nederland. De Duitse markt is het volgende doel. Bij het bedrijf werken 9 mensen.
Sloepenmarkt viert dit weekend haar 10-jarig bestaan. Deze mijlpaal wordt gevierd tijdens een evenement met 16 andere bedrijven op nautisch-, technisch- en lifestylegebied. Naast klanten en zakelijke relaties zijn ook overige geïnteresseerden welkom.

No tweets found.