Politie zoekt tevergeefs naar bebloede man

Geschreven door redactie op 21 augustus 2014 17:06

GROU - Donderdagmiddag liep er in Grou een bebloede man op straat. De politie kreeg daarover rond 12.10 uur een telefoontje. Agenten uit de gemeente Heerenveen gingen ter plaatse, maar troffen hem niet meer aan. Uit het signalement werd duidelijk dat het om een bekende van de politie gaat. De zaak heeft de aandacht.

Tegenvallers Ferieniging foar Folksformaken

Geschreven door redactie op 20 augustus 2014 16:04

GROU - De Ferieniging foar Folksformaken (FFF) had tijdens de vorige Grouster merke op de valreep nog € 600,- schade. "Op de maandagavond zijn de schaamschotten van de urinoirs in De Twine vernield. We weten helaas niet wie het gedaan heeft, anders konden we de schade verhalen", zo zei voorzitter Ridsert van der Geest op de jaarvergadering. FFF moest dit nu zelf betalen aan bv Sport, die een rekening voor reparatie stuurde.
Ook ledenadministrateur Tië-Ids Breeuwsma had tijdens de merke van 2013 een tegenvaller. Zijn computer, met daarin de gegevens van de nieuwe leden van de afgelopen twee jaar, 'crashte'. Wie zich in die periode als lid heeft opgegeven en recentelijk geen lidmaatschapskaart kreeg, wordt gevraagd met hem te bellen (06-51029722).

De BreiBistro vanaf 1 september in Hoofdstraat

Geschreven door redactie op 20 augustus 2014 12:54

Klasina Bilijam voor haar winkel aan de Hoofdstraat 21.
Klasina Bilijam voor haar winkel aan de Hoofdstraat 21.

GROU - De inmiddels welbekende brei/kadowinkel De BreiBistro in Grou is verhuisd naar de Hoofdstraat 21. Eigenaresse Klasina Bilijam had haar winkel enkele jaren aan de Gedempte Haven, maar haar oog viel op een fraai pand tegenover Blokker Grou. Vanaf 1 september kunt u hier weer terecht voor alles wat met breien en haken te maken heeft, maar ook voor workshops en verrassende/betaalbare kado’s. Klasina Bilijam is een samenwerking aangegaan met Paal 21, een Shop-in-Shop concept, waarmee particulieren en bedrijven in De Breibistro hun spulletjes aan kunnen bieden. Dit tegen een redelijk tarief per week. Klasina hoopt straks voor ongeveer 20 'kasthuurders' ruimte te bieden, de eerste aanmeldingen zijn al binnen! Meer info via deze site.

FFF presenteert drie nieuwe bestuursleden

Geschreven door redactie op 20 augustus 2014 12:44

Het bestuur van FFF, met vooraan v.l.n.r. Boy Sjonger, Gerard Andringa en Martijn Riewald.
Het bestuur van FFF, met vooraan v.l.n.r. Boy Sjonger, Gerard Andringa en Martijn Riewald.

GROU - Gerard Andringa, Boy Sjonger en Martijn Riewald zijn de nieuwe bestuursleden van de Ferieniging foar Folksformaken (FFF). Zij werden dinsdagavond aan de leden gepresenteerd, die met applaus met hun benoeming instemden. Gerard wordt marktmeester voor de kermissen. Hij zal proberen de autoscooter weer naar Grou te krijgen. Hij wordt voor de elektriciteit en het uitzetten van de attracties geassisteerd door vrijwilliger Wietse Witteveen. Boy Sjonger en Martijn Riewald worden algemeen bestuurslid. Boy verzorgt de publiciteit en de programmering van artiesten. Martijn wordt verantwoordelijk voor het horecadeel. Hendrik-Dirk (HD) van der Bijl verlaat na de merke na 19 jaar het bestuur. Het vice-voorzitterschap, zoals hij dat vervulde, wordt overgenomen door Ronald de Jong. Ledenadministrateur Tië-Ids Breeuwsma was statutair aftredend, maar gaat nog 4 jaar door.

Gemeente waardeert grond bedrijventerrein af

Geschreven door redactie op 19 augustus 2014 17:07

Braakliggend terrein kan ook handig zijn. Vorig jaar gebruikte defensie Frisia voor een oefening.
Braakliggend terrein kan ook handig zijn. Vorig jaar gebruikte defensie Frisia voor een oefening.

GROU - De gemeente Leeuwarden heeft de braakliggende 47.500 m2 bouwgrond op bedrijventerrein Frisia in Grou afgewaardeerd naar € 2,- per m2. Dit bedrag noemt de gemeente cultuurwaarde. Datzelfde is gedaan met de 18.000 m2 van woningbouwproject Grut Palma in Wergea. De gemeente verwacht op korte termijn van beide terreinen niets te verkopen. Leeuwarden heeft voor het eerst de grondexploitaties van Boarnsterhim opgenomen in de jaarlijkse rapportage over gemeentelijke bouwgrond. De afwaardering van deze Boarnsterhimse terreinen is voor een belangrijk deel de oorzaak van de verslechtering van het resultaat met ca. € 5,16 miljoen ten opzichte van 2013.

Laatste orgelconcert met Hugo Bakker

Geschreven door redactie op 19 augustus 2014 13:45

GROU - Woensdag 20 augustus is het zesde en laatste orgelconcert in de serie zomerconcerten 2014 in de Sint Piterkerk. In deze serie staan de 6 orgelsonates van Mendelssohn centraal; alle zes organisten spelen er één tijdens de concerten op woensdagavond.
Hugo Bakker, organist verbonden aan de St. Maartenskerk in Zaltbommel, speelt deze avond Sonata III: 'Aus tiefer Not schrei ich zu Dir'. Op het programma staan tevens werken van J.S. Bach, Haydn, Schumann en Liszt. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang.

Gemeente reinigt onderkant bruggen

Geschreven door redactie op 19 augustus 2014 12:14

GROU - De gemeente heeft voor september de reiniging van de onderkant van een aantal bruggen gepland. Bij Grou gaat het om de Biensma's-brêge, de Gallebrêge en de Tútsebrêge.
Tijdens de werkzaamheden moet het weg- en vaarverkeer rekening houden met een wachttijd van 10 tot 15 minuten, zo laat de gemeente weten.

Grouster dansdocenten openen dansschool

Geschreven door redactie op 18 augustus 2014 16:34

Dansschool-docenten Marijn Neuman (links) en Alinda Talsma.
Dansschool-docenten Marijn Neuman (links) en Alinda Talsma.

GROU - Marijn Neuman en Alinda Talsma openen volgende maand dansschool DûnsjeMar. "Wij vinden het zonde dat er geen dansschool meer is in Grou. We zijn daarom met erg veel enthousiasme deze school begonnen en we hopen dat we veel enthousiaste leerlingen mogen begroeten", aldus de Grouster dames, beiden gediplomeerd dansdocent. Marijn geeft les aan kinderen en jongeren in drie leeftijdsgroepen (peuter-/kleuterdans, Kidsdans 6-9 en Dansmix 10+) en Alinda geeft YogaDans voor volwassenen. Ervaring is niet nodig en iedereen is welkom. Ook het lesgeld is laag gehouden.
Tijdens de feestelijke opening op dinsdag 9 september in MFC De Boei kunnen belangstellenden tussen 15 en 19 uur gratis een korte proefles volgen, kennismaken met de docenten en vragen stellen. De lessen worden ook in De Boei gehouden.

Brandweer bevrijdt voet meisje uit fietswiel

Geschreven door redactie op 18 augustus 2014 14:48

GROU - De eerste schooldag verliep voor een meisje uit Grou niet zo fortuinlijk. Ze raakte maandagmiddag bij het uitgaan van de school aan de Jongema met een voet bekneld tussen de spaken van haar fietswiel. De brandweer bevrijdde haar door drie spaken weg te knippen. Het meisje kwam met de schrik vrij en zocht troost bij haar vader.

Team Kooistra wint speurtocht uitje FFF

Geschreven door redactie op 18 augustus 2014 10:24

Teamcaptain Jentsje Kooistra (gehurkt, met pet) met zijn winnende team.
Teamcaptain Jentsje Kooistra (gehurkt, met pet) met zijn winnende team.

GROU - Zondag hield de Ferieniging foar Folksformaken (FFF) het jaarlijkse vrijwilligersuitje. Hiervoor hadden zich zo'n 60 mensen (vrijwilligers en partners) in de werkplaats van Cornelder scheepstechniek verzameld. Voor de deelnemers is het elk jaar weer een verrassing welke activiteit georganiseerd wordt. Deze keer was het een speurtocht, waarvoor de aanwezigen in 4 groepen werden verdeeld. Er was een traject door Grou uitgezet waarbij pittige vragen moesten worden beantwoord. Het team van captain Jentsje Kooistra werd op punten winnaar. Als beloning mochten ze het buffet, dat door Krikke Culinair uitstekend werd verzorgd, openen. Onder het genot van een live-muziekje kon er nog een aantal uurtjes bijgepraat worden.