Reconstructie Meersweg pas volgend jaar

Geschreven door redactie op 20 april 2015 09:03

GROU - De reconstructie van het riool onder de Meersweg in Grou en de daarop volgende herstrating, is doorgeschoven naar 2016. Dat laat de gemeente weten. Het uitstel is vanwege de afstemming op de realisatie van de nieuwe haven van G.W.S. en de vervolmaking van het waterfront.
Uit het in januari jl. gepresenteerde Dorpsprogramma 2015 bleek nog dat de aanpak van de Meersweg direct na de bouw van het havengebouw plaats zou vinden.

Stadstoezicht laat 5 auto's wegslepen

Geschreven door redactie op 19 april 2015 12:26

GROU - Stadstoezicht Leeuwarden heeft zondagmorgen in het centrum van Grou vijf auto's laten wegslepen. De voertuigen stonden in de weg bij de inrichting van het evenemententerrein voor de feestelijkheden rond de opening van het watersportseizoen. De toezichthouders zijn ook de rest van de dag aanwezig in Grou voor (horeca-)toezicht en parkeercontrole.

Grouster echtpaar exposeert in museum

Geschreven door redactie op 19 april 2015 12:17

Janneke Wegman van het museum overhandigt het echtpaar Wuite een aandenken.
Janneke Wegman van het museum overhandigt het echtpaar Wuite een aandenken.

GROU - In museum Hert fan Fryslân is onder grote belangstelling de expositie ‘Kunst uit het Hart’ geopend. Deze bestaat uit beelden, objecten en etsen van het Grouster echtpaar Leony en Arnold Wuite. Van Leony is een aantal bronzen beelden en objecten te zien die met gemengde technieken zijn vervaardigd. Deze zijn aangevuld met etsen en linosneden van de hand van Arnold, die tevens voorzitter is van de ‘Freonen’ van het museum. Nadat Janneke Wegman de aanwezigen welkom had geheten vertelde Tjerk Okkema, mede-bestuurslid van de Freonen, iets over de achtergronden van de expositie. Leony laat zich in haar werk vooral inspireren door mensen, objecten en gebeurtenissen dicht om haar heen. Arnold sluit daar soms op aan of kiest onderwerpen uit zijn directe nabijheid, die hij in detail observeert en uitwerkt. Zo is een afwisselende en ook heel persoonlijke expositie ontstaan. Deze is tot en met 7 juni dagelijks (behalve op maandag en dinsdag) te bezichtigen van 13.30-17.00 uur. Freonen van het museum hebben altijd gratis toegang. Wie zich vóór 1 mei in het museum of online aanmeldt als Freon krijgt bovendien het nieuwe boekje ‘Wandelroute door Grou’ gratis.

Sylkeninginne en hofdame openen seizoen

Geschreven door redactie op 18 april 2015 20:31

Sylkeninginne Nynke Rooks (links) en hofdame Anneke Hoekstra flankeren burgemeester Crone.
Sylkeninginne Nynke Rooks (links) en hofdame Anneke Hoekstra flankeren burgemeester Crone.

GROU - Sylkeninginne Nynke Rooks en hofdame Anneke Hoekstra openden vanavond het Watersportseizoen 2015. Nynke is 21 jaar en dochter van Gerrit en Gea Rooks. Ze woont nu in Enschede waar ze op de Universiteit Twente haar bacheloropleiding Biomedische Technologie aan het afronden is. Nynke is een goede Splash-zeilster, dus de komende maanden werkt ze als zeilinstructeur. De 19-jarige Anneke Hoekstra woont op een boerderij buiten Grou. Ze is dochter van Sjoerd en Hinke Hoekstra. Ze volgt de opleiding Verpleegkunde in Sneek. In haar vrije tijd is ze veel met Friese paarden in de weer. Na de toespraken in de 'muzyktinte' overhandigde burgemeester Ferd Crone havenmeesters Dolf Velde en Lieuwe de Graaf de symbolische sleutel van het nieuwe havengebouw. Het gezelschap ging daarna naar de Meersweg om het te bezichtigen.
Zie ook dit fotoalbum van Frans Stegeman.

Koninklijke onderscheiding voor Jan Breimer

Geschreven door redactie op 18 april 2015 19:13

GROU - Jan Breimer uit Grou is vanmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ferd Crone speldde hem de versierselen behorende bij deze benoeming, op. Dat vond plaats in een volle Grote Kerk in Leeuwarden waar het 'Lieteboek, sjonge en bidde thús en yn tsjerke' werd aangeboden aan de kerken.
De zondag 70 jaar geworden Breimer krijgt de onderscheiding voor het vele werk dat hij voor het Frysk Lieteboek heeft verzet, maar ook voor zijn werkzaamheden als cantor van de Sint Pitercantorij in Grou.

Havenhûs van Grou vanaf vandaag in gebruik

Geschreven door redactie op 18 april 2015 09:52

Het Havenhûs is vanaf vandaag in gebruik. Binnen moet nog wel het nodige gebeuren.
Het Havenhûs is vanaf vandaag in gebruik. Binnen moet nog wel het nodige gebeuren.

GROU - Vanavond om half 8 komen de Sylkeninginne 2015 en haar hofdame met het skûtsje bij de Nieuwe Kade aan. Burgemeester Ferd Crone heet ze welkom. Hierna overhandigt hij symbolisch de sleutel van het nieuwe havengebouw aan de gebruikers. Dat zijn Alex de Vries van watersportbedrijf Anja en havenmeesters Dolf Velde, Wiebren Jorritsma en Lieuwe de Graaf. Het gebouw aan de Meersweg is precies op tijd gereedgekomen, hoewel binnen nog wel het nodige moet gebeuren. Het biedt onderdak aan het havenkantoor, de sanitaire voorzieningen voor watersporters en watersportbedrijf Anja.
Klik hier voor alle activiteiten in dit weekend.

Ivo Krikke voorzitter van ondernemend Grou

Geschreven door redactie op 17 april 2015 16:18

Ivo Krikke gekiekt tijdens een activiteit op basisschool Nijdjip.
Ivo Krikke gekiekt tijdens een activiteit op basisschool Nijdjip.

GROU - De 39-jarige Ivo Krikke wordt de nieuwe voorzitter van de BusinessClub Grou (BCG). Hij volgt Tjalling Dijkstra op. 
Ivo is directeur-grootaandeelhouder ("Ik noem het altijd meewerkend voorman want we moeten het met elkaar doen") van Culinaire Groothandel Krikke in Grou. Bij het bedrijf werken in het hoogseizoen 27 mensen. "Grou is de poort van Leeuwarden en dat moet zo blijven. Daarom moeten we er alles aan doen om bedrijven hier te houden. Er zijn daarvoor ontwikkeling genoeg in gang gezet, maar moeten met z'n allen wel de schouders er onder zetten." De leden van de BCG beslissen in de vergadering op 30 april over de kandidatuur van Krikke. Er zijn geen tegenkandidaten.

Oostergoo bij Princess Hotel Collection

Geschreven door redactie op 17 april 2015 12:34

GROU - Hotel Oostergoo in Grou sluit aan bij de Princess Hotel Collection. Op vrijdag 22 mei wordt dit officieel beklonken. Princess Hotel Collection is een nieuwe hotelketen in Nederland. Volgens Marcel Oost van Oostergoo is de aansluiting bij Princess van belang voor een kleiner hotel als Oostergoo. "Je krijgt op landelijk gebied meer reuring".

Twienz Mode opent winkel in Grou

Geschreven door redactie op 16 april 2015 21:52

Twienz is gevestigd aan de Waachshaven 4 in Grou.
Twienz is gevestigd aan de Waachshaven 4 in Grou.

GROU - Vrijdag om 1 uur opent Twienz Mode aan de Waachshaven in Grou. De winkel verkoopt modieuze dames- en herenkleding en accessoires, met een knipoog naar de watersporter. De kleding is o.a. van de merken Scapa, Suzy-Q en Studio Anneloes. "De winkel is elke dag open, ook op zondag", aldus bedrijfsleider Sjoukje. Voor haar is het pand bekend terrein, want tot 5 jaar geleden werkte ze er ook. Twienz heeft ook nog een vestiging in Drachten.

Bijdrage voor bloemrijke graslanden rond Grou

Geschreven door redactie op 16 april 2015 15:50

GROU - De Vlinderstichting in Wageningen heeft van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân een bijdrage van € 5.000,- gekregen. Dit voor het herstel van bloemrijke graslanden in It Lege Midden rond Grou.
Het bestuur van het Cultuurfonds Fryslân heeft naast de Vlinderstichting, aan 47 cultuur- en natuurprojecten in Fryslân in totaal € 96.740,- toegekend.

#Grou Voertuig blokkeerde terrein waar de kermis opgebouwd zou worden en is vanochtend weggesleept.

Toezicht_Lwd