Het Woonhuys Grou toont voorjaarscollectie

Geschreven door redactie op 03 maart 2015 16:55

Impressie van de modeshow van 2014.
Impressie van de modeshow van 2014.

GROU - Het Woonhuys Grou is al meer dan 12 jaar een begrip. Deze trendy woon- en lifestylewinkel presenteert zaterdag 21 maart, op de eerste dag van de lente, haar nieuwe voorjaarscollectie. Op een informele manier kunt u vanaf 13.30 uur kennis maken met de leukste combinaties van o.a. de modemerken Penn and Ink, King Louie en Armed Angels. Kleurrijke en gedistingeerde zeer vrouwelijke mode, die zich eindeloos laat combineren. De kleding wordt onderstreept door de geraffineerde schoenenlijn van Fred de la Bretoniere. Maar laat u ook verrassen in de winkel met een breed scala aan originele woonaccessoires van o.a. Housedoctor en Lifestyle. De modeshow bij Het Woonhuys is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Kijk ook op de website voor meer inspiratie, nieuws en de laatste updates.

Kluis en sieraden weg na inbraak

Geschreven door redactie op 02 maart 2015 15:49

GROU - De bewoners van een woning aan It Swurd in Grou ontdekten zondag rond 23.00 uur dat er was ingebroken. De dieven kwamen binnen door de achterdeur open te breken. Ze namen een kluis en sieraden mee. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Theaterstuk Skippersbitter in première in Grou

Geschreven door redactie op 01 maart 2015 16:28

Skippersbitter wordt gespeeld door Bert Sinnema (links) en Harmen Brouwer.
Skippersbitter wordt gespeeld door Bert Sinnema (links) en Harmen Brouwer.

GROU - Aan boord van Theaterschip Bald'r gaat op 25 april de voorstelling Skippersbitter in première. Een voorstelling over het Skûtsjesilen en de binnenvaart, over vroeger en nu, over traditie en cultuur.
De première en de voorstelling van 26 april van Skippersbitter, worden in Grou gespeeld voor bestuur en vrijwilligers van de SKS. De skûtsjevereniging heeft deze geadopteerd in het kader van het 70-jarig jubileum in 2015. Daarna vaart Skippersbitter tot juli door de provincie. Naast besloten voorstellingen voor SKS Skûtsjecommissies is Skippersbitter ook voor belangstellenden te zien. Op vrijdag 29 mei is er in Grou een openbare voorstelling.
Skippersbitter wordt gespeeld door Bert Sinnema en Harmen Brouwer. Laatstgenoemde is binnenschipper en bemanningslid op het Drachtster Skûtsje De Twee Gebroeders. De regie is in handen van Theo Smedes.

Uitvoering 'spontaan' concert Canto Ostinato

Geschreven door redactie op 28 februari 2015 17:37

De uitvoerenden van het Canto Ostinato. Staand: Petra van den Dolder en Carl Visser, zittend Annegreet Rouw en Mannes Hofsink. (Foto: Ebel Zandstra)
De uitvoerenden van het Canto Ostinato. Staand: Petra van den Dolder en Carl Visser, zittend Annegreet Rouw en Mannes Hofsink. (Foto: Ebel Zandstra)

GROU - Het Canto Ostinato is oorspronkelijk geschreven voor 4 piano’s door Simeon Ten Holt. Hij schreef het werk tussen 1976 en 1979, waarna het voor het eerst werd uitgevoerd in Bergen in 1979. Het bijzondere is, dat Ten Holt de uitvoerenden vrij laat om hun eigen invulling te geven aan de compositie. Geen voorgeschreven vorm, maar de vrijheid om ruimte en tijd los te koppelen en je mee te laten nemen door het moment. Zo zijn alle uitvoeringen weer anders en lijken zij bijna rituelen, waarbij de nadruk ligt op de voortdurende stroom van melodieën en klanken. Wonderschone momenten ontstaan bijna vanzelf, doordat de muzikale keuzes pas gemaakt worden tijdens het spelen.
Op zondag 15 maart wordt het Canto Ostinato uitgevoerd in de Sint Piterkerk te Grou door Mannes Hofsink (hoofdorgel), Carl Visser (kistorgel), Annegreet Rouw (harp) en Petra van den Dolder (dwarsfluit).

Nieuw timmer- en onderhoudsbedrijf in Grou

Geschreven door redactie op 27 februari 2015 12:42

Gerard Jonker geeft graag zijn visitekaartje (aan u) af..
Gerard Jonker geeft graag zijn visitekaartje (aan u) af..

GROU - Gerard Jonker uit Grou start komende maandag (2 maart) met Timmer- & onderhoudsbedrijf G. Jonker. Onder het motto 'u heeft de klus, ik doe het werk', verricht hij alle kleine en grote (ver)bouwklussen in Grou en wijde omgeving.
Voor vragen of vrijblijvende informatie kunt u hem bereiken op 06-22967631 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wie helpt studenten met huisdierenproject?

Geschreven door redactie op 25 februari 2015 17:42

GROU - Vijf studenten van het Nordwin College in Leeuwarden organiseren elke week een activiteit voor de bewoners van Friesma State. De studenten nemen dan hun huisdieren mee. Ze zien dat de bewoners dit zo leuk vinden, dat ze het graag willen voortzetten als hun project klaar is. De studenten zoeken daarom dringend vrijwilligers die met hun huisdier langs willen komen in Friesma State. Heeft u een lief huisdier en wilt deze liefde delen met de bewoners van Friesma State? Dat kan op een donderdagochtend vanaf 10 uur. Belangstelling? Dan graag bellen (06-29381270) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met Amarins de Jong.

Kinderen BSO bezoeken brandweerkazerne

Geschreven door redactie op 25 februari 2015 13:17

De kinderen poseren voor de tankautospuit. Brandweervrijwilligers Jaap de Vries (links) en Peter Jagersma kijken toe.
De kinderen poseren voor de tankautospuit. Brandweervrijwilligers Jaap de Vries (links) en Peter Jagersma kijken toe.

GROU - Kinderen van de Buitenschoolse opvang (BSO) van Sisa in Grou bezochten dinsdagmiddag de brandweerkazerne aan de Oedsmawei in Grou. Ze kregen een rondleiding en mochten onder andere even achter het stuur van de stoere brandweerauto's zitten! Als aandenken kregen ze een kleurplaat van de tankautospuit mee. Misschien zit er tussen de bezoekertjes een toekomstige brandweervrijwilliger?

Leegstaand pand Hoofdstraat nu 'pop-up store'

Geschreven door redactie op 24 februari 2015 17:11

Het traditionele pand aan de Hoofdstraat 68 in Grou.
Het traditionele pand aan de Hoofdstraat 68 in Grou.

GROU - Het leegstaande traditionele pand met moderne aanbouw aan de Hoofdstraat in Grou krijgt een nieuw leven als pop-up store. Binnen zijn onlangs twee units gerealiseerd. Ze zijn tijdelijk voor een all-in prijs te huur. "Dat kan al vanaf één dag", aldus eigenaar Jacob Duiker. De winkel annex bedrijfsruimte van ca. 150 m2 kan in z'n geheel of vanaf 50m2 worden gehuurd, inclusief verwarming, verlichting en internet. De multifunctionele ruimte is ook als winkel en kantoor te huur, maar tevens geschikt voor allerlei pop-up activiteiten, zoals exposities en presentaties. "En mogelijk groeit een initiatief van een echte doorbijter uit tot een permanente bedrijfsvestiging, dit kan en mag natuurlijk hier ook", aldus Duiker.

Plannen voor Play-Skate Court aan Burstumerdyk

Geschreven door redactie op 23 februari 2015 20:59

GROU - Aan de Burstumerdyk in Grou komt mogelijk een Play-Skate Court. Jongeren van 10 tot 18 jaar kunnen hier skateboarden, basketballen, BMX-en (fietscrossen), inline skate hockeyen en skeeleren. Ook komt er ruimte voor een krabbel-ijsbaantje en pleintje-voetbal.
De plannen zijn door instanties warm ontvangen, aldus Gerard Frijling namens de Play-Skate Court commissie. Jongeren kunnen er sporten beoefenen, zonder direct lid te moeten worden van een sportvereniging. De scholen en de kinderopvang kunnen prima van het court gebruik maken voor hun lessen bewegingsonderwijs. Het court is in eerste instantie geprojecteerd tussen het korfbalveld en de ijsbaan. Morgen (dinsdag) komen de fracties van de FNP in Provinciale Staten en de gemeenteraad bij de commissie op bezoek om zich van de plannen op de hoogte te stellen. Binnenkort worden deze ook aan de Grousters gepresenteerd.

Speciaal vakantieprogramma in museum Grou

Geschreven door redactie op 23 februari 2015 11:18

De cover van routeboekje 'Wandelroute door Grou'.
De cover van routeboekje 'Wandelroute door Grou'.

GROU - Museum Hert fan Fryslân in Grou doet mee aan de vakantieactie 'Help pake en beppe de vakantie door'. Kinderen t/m 12 jaar hebben dan gratis toegang ‘op vertoon van 'pake of beppe’ (of een andere oudere). De actie is van komende woensdag t/m zondag 1 maart met een speciaal programma rond de expositie over 65 jaar Sint Pitermearke: o.a. schminken, verkleden, fotoshoot (zie ook de site). 
De voorjaarsvakantie is ook een mooie gelegenheid om de nieuwe dorpswandeling te maken: Wandelroute door Grou. Deze wandeling begint en eindigt bij het museum. Het fraaie routeboekje is voor € 4 in het museum te koop. Mensen die tot 1 mei voor € 10 per jaar Freon van het museum worden krijgen het boekje gratis en hebben als Freon natuurlijk met het hele gezin het gehele jaar gratis toegang en kunnen deelnemen aan alle activiteiten van de Freonen. De afgelopen week hebben zich al 17 nieuwe Freonen aangemeld.