Symon Odinga neemt op 12 juni afscheid

Geschreven door redactie op 20 mei 2015 11:56

'Meester' Symon Odinga geeft op gepassioneerde wijze les. (Foto: Willy Sybesma)
'Meester' Symon Odinga geeft op gepassioneerde wijze les. (Foto: Willy Sybesma)

GROU - Onderwijzer Symon Odinga neemt op vrijdag 12 juni afscheid van het onderwijs in Grou. Hij werkte bijna 40 jaar op de Master Wielsmaskoalle (MWS), in 1998 opgegaan in de fusieschool welke later de naam OBS De Twa Fisken kreeg.
De afscheidsbijeenkomst is op vrijdag 12 juni tussen 16.00 en plm. 18.00 uur, op De Twa Fisken aan de Jongema 6. Wie er bij wil zijn en/of een woordje wil spreken, kan dat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of doorbellen (0566-623000) aan directeur Maartje Bloemhof of directie-assistent Willy Sybesma.

Liveband Madcap Puppets in Grootcafé Treemter

Geschreven door redactie op 20 mei 2015 02:11

Liveband Madcap Puppets in Grootcafé Treemter

GROU - Op 1e Pinksterdag speelt in Grootcafé Treemter in Grou liveband Madcap Puppets. De formatie staat garant voor een swingende avond. Het repertoire bestaat o.a. uit Pop, Ska en Disco. Aanvang 21.00 uur.

Inschrijving Skûtsjewike 2015 los!

Geschreven door redactie op 19 mei 2015 14:12

Het logo van de Skûtsjewike. Deze nautische feestweek bestaat 5 jaar.
Het logo van de Skûtsjewike. Deze nautische feestweek bestaat 5 jaar.

GROU - Van 10 tot en met 19 juli wordt in Grou voor de vijfde keer op rij de Skûtsjewike gehouden. Ook dit jaar weer met succesnummers voor jong en oud, zoals ringrijden, Splashtival, fietsen en varen, waterpret, matchracen, de culturele sloepentocht gevolgd door de terrassenavond, praamzeilen, SKS-skûtsjesilen, Simmerdei en meer!
Vandaag is via skutsjewike.nl de online inschrijving voor 7 activiteiten geopend. Wees er snel bij; de belangstelling is groot.

'Vier De Alde Feanen' in het pinksterweekend

Geschreven door redactie op 18 mei 2015 16:04

De Alde Feanen, hier bij Earnewâld. (Foto: Marcel van Kammen)
De Alde Feanen, hier bij Earnewâld. (Foto: Marcel van Kammen)

GROU - Tijdens het komend pinksterweekend (23, 24 en 25 mei) vinden er in en rondom Nationaal Park De Alde Feanen activiteiten plaats onder de vlag van het landelijke festival Fête de la Nature. Onder het motto 'Vier De Alde Feanen', wordt iedereen uitgenodigd om op een feestelijke manier van de natuur in het Nationale Park te genieten. Vooral kinderen hoeven zich tijdens het pinksterweekend niet te vervelen. Zo wordt in Grou wordt kinderyoga, dauwsuppen en eierzoeken georganiseerd en kunnen kinderen (5 t/m 8 jaar) meedoen aan het educatief cultureel erfgoedproject Lytse Eeltsje.
Het totale activiteitenaanbod staat hier en actuele informatie is te vinden op Facebook. Een aantal activiteiten is gratis toegankelijk, voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Vaste vrijdag voor Grouster ZZP-borrel

Geschreven door redactie op 18 mei 2015 15:22

GROU - ZZP Netwerkgroep Grou organiseert voortaan elke laatste vrijdagmiddag van de maand een ZZP-borrel. Dit is ingegeven omdat veel ZZP'ers behoefte hadden aan meer regelmaat in de ontmoetingen. De eerstvolgende borrel is 29 mei, vanaf 17.00 uur in Amicaal.
Overigens is de organisatie van de ZZP-bijeenkomsten sinds vorige maand in handen van Marjan Kamminga en Ron Schipper. Ze namen het stokje over van Peter Jagersma en Wytske Hallema. Marjan en Ron kregen -op eigen verzoek- versterking van Gerrit Schotanus.

Kofferbaksale Grou populaire publiekstrekker

Geschreven door redactie op 18 mei 2015 11:25

Impressie van de Kofferbaksale van afgelopen zondag.
Impressie van de Kofferbaksale van afgelopen zondag.

GROU - De vierde Kofferbaksale op het parkeerterrein van het Aquaverium in Grou trok zondag bijna 1700 bezoekers. De Kofferbaksale wordt twee keer per jaar georganiseerd. Velen scoorden de prachtigste pareltjes tussen alle waar die mooi stond opgesteld in de parkeerstraten vol gevulde kofferbakken. De organisatie is dik tevreden over het verloop van het evenement. Het Aquaverium blijkt de ideale locatie voor het evenement, iedereen komt met zijn waar en vertrekt ook weer met de overgebleven spullen. Grou ligt mooi centraal in Friesland en bezoekers kunnen prima parkeren in de omgeving van het Aquaverium.
De volgende Kofferbaksale staat op zondag 11 oktober gepland. Er hebben zich al weer een aantal gegadigden gemeld.

Grouster wordt derde in clubhelden-verkiezing

Geschreven door redactie op 18 mei 2015 10:40

GROU - Grouster Andries Andringa is namens IJshockeyclub Capitals Leeuwarden derde geworden in de verkiezing 'Clubhelden van de amateursport', georganiseerd door het Algemeen Dagblad (AD). Jeugdtrainer Andringa won daarmee € 1000,- voor zijn vereniging.
In totaal werden voor de verkiezing 4000 clubhelden uit het hele land genomineerd. Andries kwam daarbij als provinciewinnaar uit de bus en mocht op het hoofdkantoor van het AD in Rotterdam een presentatie geven. Dat deed hij samen met de in ijshockeyoutfit gehulde Tycho Houden en Frits Doop.
Het AD wil met de verkiezing de inzet van vrijwilligers bij amateursportverenigingen stimuleren en belonen.

Bewoners Friesmahiem-complex verzorgen concert

Geschreven door redactie op 17 mei 2015 17:09

Reina Rodina tijdens één van haar Friestalige vertolkingen. (Foto: Frans Stegeman)
Reina Rodina tijdens één van haar Friestalige vertolkingen. (Foto: Frans Stegeman)

GROU - In Nij Friesmahiem woonachtige muzikale talenten, verzorgden zaterdagavond een huiskamerconcert. Hieronder Reina Rodina, die Friestalige liederen zingt en zichzelf daarbij instrumentaal begeleid.
Het concert vond plaats in de recreatieruimte van het voormalige verzorgingshuis aan De Waring. De belangstelling was groot en de organisatoren haalden alles uit de kast gehaald om het de bezoekers naar de zin te maken. En professionele geluids- en lichtinstallatie ontbrak niet, maar het was vooral akoestisch. Het is bijzonder dat bewoners van dit door Carex beheerde complex zo met elkaar kunnen samenwerken en tot een dergelijk concert kunnen komen.

Janne-Rins de Jong wint vrijkaarten

Geschreven door redactie op 17 mei 2015 17:04

GROU - Janne-Rins de Jong uit Grou heeft de twee vrijkaarten gewonnen voor de voorstelling van Greg Shapiro, komende donderdagavond in De Harmonie in Leeuwarden. Lokwinske Janne-Rins! Je krijgt persoonlijk bericht van ons. Wie buiten de prijzen viel: er zijn nog kaarten (à € 18,50) te reserveren.

Tijdelijke 'SnuffelHal' in bedrijfsloods Jister

Geschreven door redactie op 17 mei 2015 06:00

Er is van alles te vinden in de tijdelijke SnuffelHal in Grou.
Er is van alles te vinden in de tijdelijke SnuffelHal in Grou.

GROU - In de loods van zijn bedrijf aan de Jister 19 in Grou, heeft Johnny van Hes sinds enkele weken een SnuffelHal ingericht. Hier zijn tweedehands spullen en wat kleine nieuwe artikelen te koop. De SnuffelHal is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Omdat het bedrijfspand aan de Jister verkocht is, is de SnuffelHal open tot 25 juli 2015. Van Hes Roestvrijstaalbewerking gaat door, maar Johnny van Hes zoekt voor deze activiteit een andere plek.
Hier (Facebook) meer informatie over de SnuffelHal.

Vandaag in #Grou een zonnige en erg warme dag met Tx ca 29 °C. De wind is meest matig uit ZO, ruimend ZW. Komende nacht kans op onweer.

Meteo Grou

Goemoarn. Het is onbewolkt in #Grou bij 13,9 °C, 1014 hPa, RV 88 %. De wind is zwak en komt uit ZO.

Meteo Grou