Kerstpakkettenshow met wijnproeverij

Geschreven door redactie op 24 september 2015 12:32

De vernieuwde showroom van Relatie- en kerstpakketten Grou.
De vernieuwde showroom van Relatie- en kerstpakketten Grou.

GROU - Relatie- en kerstpakketten Grou houdt op donderdag 1 oktober van 19.00 - 21.00 uur een feestelijke kerstpakkettenshow aan de Gedempte Haven 16a. Het bedrijf presenteert dan in haar vernieuwde showroom de collectie voor 2015. Hoewel deze bestaat uit een groot aantal standaardpakketten ligt de kracht van het bedrijf vooral in het  maken en leveren van een 'pakket op maat' en voor ieder budget! Onder het genot van een hapje en drankje kan iedereen de kerstpakketten bekijken en de vele mogelijkheden bespreken.
Tegelijkertijd is er een wijnproeverij, zodat klanten de verschillende wijnen leren kennen en een goede keus kunnen maken voor een wijn in een kerstpakket.

Ruim 60 ondernemers op eerste ontbijt

Geschreven door redactie op 24 september 2015 09:54

GROU - Ruim 60 Grouster ondernemers bezochten donderdagochtend het eerste Ondernemersontbijt, georganiseerd door BusinessClub Grou (BCG). Het ontbijt werd gehouden in restaurant 't Kofschip. Voorzitter Ivo Krikke opende de bijeenkomst. Wethouder Henk Deinum hield een kort praatje over de 'flow' waarin Leeuwarden terecht gekomen is en over de economische ontwikkelingen in Grou. De deelnemers waren na afloop positief over het initiatief. De BCG is daarom van plan vaker een Ondernemersontbijt te houden. Om te weten waar precies behoefte aan is, wordt onder de ondernemers een korte schriftelijke enquête gehouden.

Nieuw bedrijvenpand aan de Singel

Geschreven door redactie op 23 september 2015 16:29

De voorzijde van het bedrijvenpand met de brandweerrode roldeuren. De gewone deuren en kozijnen worden ook nog rood geschilderd. Rechts het eerst gebouwde pand.

GROU - Aan de Singel op bedrijventerrein Frisia is een gebouw met 4 bedrijfsunits gerealiseerd. Het is onderdeel van een in 2012 bedacht bedrijfsplan, bestaande uit twee panden en een haven. Het eerste pand van 920 m2 is in 2013 opgeleverd en wordt voor (winter-)berging verhuurd. Het plan is een initiatief van een 46-jarige Grouster, die hiermee een jongensdroom ziet uitkomen.
Het pand is ontworpen door Adrie Boermans uit Wergea. Bouwbedrijf Dijkstra uit Grou bouwde het, tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. Het bestaat uit 4 units in twee afmetingen (2 x 84 m2 en 2 x 140 m2). Op de vliering kan bijv. kantoorruimte worden gemaakt. Het pand is gelegen aan open vaarwater en elke huurder heeft een ligplaats van 4.75 x 20 meter. In elke unit zit 230 Volt, krachtstroom, LED-verlichting, warm/koud water, toilet en een eigen cv-installatie met vloerverwarming. Het gebouw is goed onderheid en uitstekend geïsoleerd. In november is het klaar voor gebruik. Belangstellenden kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres.

Nieuwe pont 'Gastvrij Grou' in april in de vaart

Geschreven door redactie op 23 september 2015 09:24

De Snoekcbears verzorgt overzettingen over De Grêft, tussen De Burd en Sitebuorren.
De Snoekcbears verzorgt overzettingen over De Grêft, tussen De Burd en Sitebuorren.

GROU - Er komt definitief een nieuwe en grotere fiets- en voetgangerspont tussen het centrum van Grou en Yn 'e Lijte v.v.. Dat laat voorzitter Gerard Bouma van stichting Grou Aktief weten. Dankzij financiële bijdragen van de gemeente, LOF en BCG, Coöperatiefonds Rabobank, Fûns Mid-Fryslân en het dorpsbudget, is € 50.000,- beschikbaar. Na een brede oriëntatie heeft Grou Aktief gekozen voor een zelfde type als De Snoekcbears (zie foto). Nadat meerdere offertes werden vergeleken, is besloten deze door De Schiffart in Grou te laten bouwen. De nieuwe pont krijgt ook weer de naam 'Gastvrij Grou'. Het vaartuig heeft meer kwaliteit en de capaciteit om het jaarlijks groeiend aantal mensen en fietsen etc. over te zetten. In het eerste seizoen na de start in juli 2013 vervoerde het pontje 5.455 mensen, in 2014 7.206 en dit jaar staat de teller al op 8.803! Het nieuwe pontje gaat vanaf april volgend jaar (2016) varen.

Bewoners woonboten stoppen procedures

Geschreven door redactie op 22 september 2015 16:52

Ook met bewoners van woonboten aan de Oedsmawei werd de gemeente het eens.
Ook met bewoners van woonboten aan de Oedsmawei werd de gemeente het eens.

GROU - De gemeente heeft met 5 eigenaren van woonschepen in Grou overeenstemming bereikt over de verkoop/uitgifte in erfpacht van waterkavels en perceeltjes oevergrond. De gemeente Boarnsterhim wilde in 2011 de huurprijzen voor het gebruik van de grond bij de arken in de gemeente fors verhogen, maar de eigenaren kwamen hiertegen juridisch in het geweer. De bewoners gaven de voorkeur aan precariobelasting. Met de verkoop cq. uitgifte is nu een eind gekomen aan civiele procedures, die de eigenaren hierover sinds eind 2013 tegen de gemeente voerden.

Negen producten van Raap in de prijzen

Geschreven door redactie op 22 september 2015 14:23

GROU - Bij ambachtelijke vakwedstrijden tijdens slagersvakbeurs Slavakto in Utrecht zijn 9 producten van de Slagerij Raap in de prijzen gevallen. De jury, bestaande uit keurmeesters, deskundige worstmakers en leerlingen van het Slagers Vakonderwijs bekroonde ze met goud en goud met ster! De producten met een goudbekroning zijn de runderrollade, ontbijtspek, Grouster spek, babi pangang en eigengemaakte boterhamworst. De producten met een goud met ster bekroning zijn rosbief, houtgerookte droge worst, knoflook droge worst en de fijne leverworst.
Slager Adriaan Raap nodigt iedereen uit zijn met goud en goud met ster bekroonde producten te komen proeven.

Fietsende man gewond aan gezicht na val

Geschreven door redactie op 22 september 2015 10:32

GROU - Maandag rond 16.47 uur is op de Gedempte Haven -ter hoogte van het parkeerterrein- een man met zijn fiets gevallen. Hij liep verwondingen in zijn gezicht op. Personeel van een ter plaatse geroepen ambulance heeft hem behandeld. Hij was verder goed aanspreekbaar. De politievoorlichter beschikte niet over personalia van het slachtoffer.

Open repetitie Mingd Koar Grou

Geschreven door redactie op 21 september 2015 17:16

GROU - Mingd Koar Grou houdt op dinsdag 29 september een open repetitie. Het (gemengde) koor is pas begonnen met de repetities voor het passieconcert in 2016. Een goed moment om het koor te leren kennen. Wie jonger is dan 65 jaar en van zingen houdt, kan bij het Mingd Koar terecht. Voor iedere stem is wel een plaatsje. Het koor repeteert vanaf 19.30 uur in de Doopsgezinde kerk (Hoofdstraat 44) in Grou.
Meer informatie op de site van het koor of op de Facebookpagina.

Nij Friesmahiem doet mee aan Burendag

Geschreven door redactie op 21 september 2015 15:47

Iedereen is zaterdag welkom in Nij Friesmahiem, aan de Waring 6.
Iedereen is zaterdag welkom in Nij Friesmahiem, aan de Waring 6.

GROU - In het kader van Nationale Burendag, zaterdag 26 september, zetten de bewoners van Nij Friesmahiem in Grou die dag de deuren open. Belangstellenden kunnen van 11.00 tot 16.00 uur een kijkje nemen in het voormalige verzorgingshuis. Elke bewoner heeft daar twee kamers ter beschikking, die hij of zij huurt van Carex. Ter opluistering verzorgt de Grouster groep Volk! tweemaal een optreden; van 11.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. De bewoners roepen op om op tijd te komen, 'want vol=vol!'

Grouster verenigingen langs de deur met loten

Geschreven door redactie op 18 september 2015 20:27

GROU - Komende week gaan drie Grouster verenigingen weer bij de deuren langs om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Dit jaar zijn dat brassband Apollo, gymnastiekvereniging SSS en volleybalvereniging Grouw '64. Door loten te kopen steunt u deze verenigingen financieel gezond te blijven. De loten kosten € 3,- per stuk. Naast de hoofdprijs van € 100.000,- belastingvrij, zijn er vele mooie prijzen te winnen.